El col·lectiu demana que les comunitats tinguin la tarifa de les llars, més econòmica respecte a la que se’ls aplica ara

 

El Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques (CGCAFE) alerta que l’encariment de l’energia incrementarà la morositat a les comunitats de propietaris, un fet que es traduirà en impagaments de les despeses comunitàries per part d’algunes famílies.

«Això provocarà que la resta de propietaris hagin d’assumir la part de la quota que no puguin pagar alguns veïns», adverteix en un comunicat remès aquest dimecres. En aquest sentit, l’associació ha enviat una carta al Ministeri de Transició Ecològica per demanar que les comunitats de propietaris deixin de tenir una tarifa semblant a la industrial i puguin gaudir de la tarifa de les llars, molt més econòmica que la que actualment se’ls aplica. «Cal evitar la discriminació», subratlla.

Imatge d'un interruptor

Els administradors de finques alerten que el preu de l’energia incrementarà la morositat a les comunitats de propietaris LLEIDADIARI.CAT

El preu de l’electricitat a les comunitats de propietaris s’ha duplicat

En el mateix comunicat, els administradors de finques detallen que el preu de l’electricitat a les comunitats de propietaris s’ha duplicat en els últims quinze mesos, mentre que el preu del gasoil de calefacció i del gas s’ha multiplicat per més de dues vegades. Davant aquesta situació, l’associació remarca la importància que tindran els Fons Next Generation per fer obres de rehabilitació per millorar l’eficiència energètica dels edificis i veu «fonamental» que les comunitats de propietaris sol·licitin les ajudes.