• «Les polítiques públiques d’habitatge han estat un total fracàs», afirma el president de l’CAFBL, Lorenzo Viñas

 

Els administradors de finques de Catalunya reclamen a les administracions públiques una bateria «d’eines legals» per afrontar el problema de l’ocupació. «Calen solucions legislatives perquè els propietaris i/o comunitats de propietaris tinguin més eines al seu abast per lluitar contra aquesta xacra», ha assenyalat aquest dimarts el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL), que també demana una intervenció urgent «policial i judicial» per recuperar la possessió dels immobles. «Fins ara, les polítiques públiques d’habitatge han estat un total fracàs, ja que faciliten i promouen l’ocupació sense cap empara als afectats i és aquí on s’ha de fer un canvi», ha comentat el president del CAFBL, Lorenzo Viñas.

«No oblidem que les ocupacions il·legals degraden els elements, serveis i instal·lacions comunes de les comunitats de propietaris i dificulten la seva rehabilitació i manteniment, a més de provocar problemes de convivència», ha recordat Viñas, que aposta per «emmirallar-se» en els països de l’entorn per acabar amb aquest «fenomen de l’okupació». «Cal que es realitzin polítiques actives per a la promoció d’habitatges assequibles i es fomenti la col·laboració pública-privada», ha exigit el president del CAFBL, que també ha parlat de la necessitat d’aquestes «solucions legislatives» i de la intervenció urgent «policial i judicial» per frenar l’auge d’ocupacions d’immobles. Per tot plegat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida es posa a disposició de l’administració de justícia. «No podem oblidar que som els professionals que vetllem per a la preservació del dret a l’habitatge digne en el marc d’un parc segur, sostenible i eficient», ha conclòs Viñas.

 

LEER LA NOTICIA COMPLETA EN «SEGRE»: https://www.segre.com/noticies/lleida/2023/02/07/els_administradors_finques_catalunya_reclamen_eines_legals_per_afrontar_problema_ocupacio_198581_1092.html