L’increment ha estat del 62,51%, en comparació de la pujada d’un 33,85% del preu del lloguer mitjà

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL) va denunciar l’increment del 62,51% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) des del 2006, en comparació de la pujada d’un 33,85% del preu del lloguer mitjà, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT).

FM7fc9SXIAE7b7i

L’entitat ha assegurat que les polítiques d’intervenció que, d’una banda “forcen la reducció del lloguer i limiten la seva actualització”, i per un altre incrementen la càrrega d’impostos i despeses de manteniment i eficiència energètica, “castiguen” als propietaris i han provocat la reducció de l’oferta de lloguer.

“Els propietaris de béns immobles que tinguin la seva propietat llogada han de suportar uns costos cada vegada més elevats, mentre que el preu del lloguer es troba tensionat per la regulació intervencionista i estigmatitzadora dels arrendadors”’, assegura el col·legi.

martorell vista 3 copia

L’entitat ha ofert la seva col·laboració per promoure polítiques de foment d’habitatges de lloguer assequible que”‘considerin les dues parts”.

 

LEER LA NOTICIA COMPLETA EN «LA PREMSA DEL BAIX»: https://www.lapremsadelbaix.es/noticies/economia/32355-el-sector-immobiliari-catala-denuncia-una-gran-pujada-de-l-ibi-des-del-2006.html