• Un esdeveniment pioner que reuneix professionals del sector en un ambient de coneixement i col·laboració. Experts de renom comparteixen les últimes tendències i els reptes actuals al sector de l’Administració de Finques.

Barcelona, 21 de novembre de 2024 –. La ciutat catalana ha estat l’escenari de la I Jornada Catalana d’Administradors de Finques, un esdeveniment pioner organitzat pel Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques de Catalunya, que ha reunit més de 250 experts i professionals del sector immobiliari en un ambient de coneixement i col·laboració. Celebrada al prestigiós World Trade Center, aquesta jornada ha ofert una oportunitat única per a l’actualització sobre les tendències més recents en administració de finques.

Amb un horari intens de les 09.30 h a les 18.30 h, els assistents han pogut participar en una sèrie de ponències i debats. La jornada ha comptat amb la participació de destacats ponents, cada un expert en la seva matèria, abordant temes crucials per al sector de l’habitatge.

L’acte ha estat inaugurat pel Sr. Víctor Puga, secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, qui ha posat l’accent en els nous reptes que tindran els Administradors de Finques. “Teniu nous reptes com la digitalització, la IA, el lloguer social obligatori, garantir el dret a l’habitatge i també garantir la propietat. Com a garantia d’èxit és imprescindible la col·laboració pública i privada”, ha reblat el secretari.

Entre les xerrades més rellevants, Sergio Nasarre, catedràtic de Dret civil a la Universitat Rovira i Virgili i fundador de la Càtedra UNESCO d’habitatge URV, ha explorat la professionalització versus l’eslògan en polítiques d’habitatge, discutint la necessitat de millorar la qualitat de la gestió immobiliària. Durant la seva ponència, s’ha mostrat molt crític amb les polítiques d’habitatge actuals en el nostre país. “Cada vegada que s’aprova una nova llei cau l’oferta i pugen els preus”.

Els administradors de finques Iván Vaqué i Joan Raldiris han presentat “Nous temps en l’administració”, centrant-se en l’adaptació als canvis i futurs reptes del sector. Han explicat la seva experiència pròpia amb la transformació digital en els seus despatxos, adaptant-los a les necessitats actuals i on han aconseguit automatitzar molts dels processos, permetent que el seu personal tingui més temps de valor per dedicar-lo als clients.

La jornada també ha inclòs una intervenció de Carme Gil, Coach Professional Certificada i Team Coach, sobre el pla de formació per al desenvolupament del talent, seguit d’un coffee break que ha permès als assistents intercanviar impressions. Les ponències han continuat amb Victor Arenas, administrador de finques i CEO de FYNKUS, qui ha tractat la relació entre la intel·ligència artificial i l’administració de finques, “no ens ho estem prenent en serio, va de canviar totalment el model de treball”. Santi Romeu, cap de la Unitat de Ciència i Analítica de Dades de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha abordat la ciberseguretat en l’era de les dades. Lourdes Ciuró, assessora jurídica de la Junta de Govern del CAFBL i cap de Relacions Institucionals i Difusió, ha compartit ponència amb Joan Raldiris per parlar d’estadístiques respecte d’arrendaments urbans. “Les dades evidencien que fins a la data 9 de cada 10 contractes els resol el llogater  gairebé a la meitat del període de la durada del contracte”, han indicat.

Després del dinar, s’han explorat temes com el lloguer social obligatori, presentat per Cristina Vallejo i Marta Martín, assessores jurídiques del CAFBL, així com les polítiques públiques d’habitatge a càrrec de Carles Sala, director institucional de l’àrea jurídica del COAPI de Barcelona i de l’AIC, qui ha analitzat l’impacte d’aquestes mesures en l’oferta d’habitatge, mostrant-se força crític: “Necessitem menys normatives i més pressupostos. L’habitatge se situa en primera línia de preocupacions de la població però a l’última en partides pressupostàries”.

La jornada ha conclòs amb una conferència de Pablo Foncillas, conseller, docent i investigador en innovació empresarial, sobre la transformació digital, una temàtica fonamental per a la reorientació del sector immobiliari.

En Lorenzo Viñas, president del CAFBL i del Consell de Col·legis Territorials d’Administradors de Finques de Catalunya, ha clos l’acte agraint l’assistència a les més de 250 persones i amb un discurs on ha destacat la importància d’estar preparats com a professionals de cara als nous desafiaments. “Un dels més importants reptes del que hem d’estar preparats a les nostres organitzacions professionals és la transformació digital. La digitalització comença per l’automatització de processos i l’aplicació de criteris empresarials en la organització i direcció de les nostres empreses d’administració de finques i d’altres serveis i gestió immobiliària”, ha insistit.

Els assistents han marxat amb noves idees i motivació per afrontar els reptes futurs, consolidant la I Jornada Catalana d’Administradors de Finques com un esdeveniment clau per al progrés del sector a Catalunya, posant de manifest la importància de la professionalització i la formació contínua en la gestió del sector de l’administració de finques.

A continuació podeu descarregar: