L’Associació de Propietaris d’Habitatge en Lloguer (Asval) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL) han signat un acord de col·laboració per tal de promoure un marc estable i iniciatives que fomentin l’increment de l’habitatge de lloguer a Espanya.

 

 

Tots dos organismes comparteixen la visió que el mercat de lloguer es troba en ple desenvolupament al nostre país. Per això, coincideixen que és molt necessari implementar eines que incentivin l’oferta en totes les seves modalitats, lliure i en lloguer social i a preu assequible, el que -opinen- “derivarà en una major facilitat en l’accés a l’habitatge”.

“Necessitem una major oferta d’habitatge de lloguer, tant social, assequible com a lliure, per millorar l’accessibilitat a l’habitatge, sobretot dels joves i de les famílies amb menys recursos. Per això, és crucial treballar de la mà d’altres institucions, com el CAFBL, amb aquest objectiu comú i defensar davant l’Administració la necessitat d’un context regulatori equilibrat i estable que afavoreixi el lloguer, no que ho freni “, ha dit Joan Clos , president de Asval.

En aquesta línia, tots dos organismes aposten per fomentar el diàleg amb les administracions i organismes públics a nivell local, autonòmic i nacional, de cara a facilitar que les polítiques d’habitatge compleixin els seus objectius de la manera més eficient; així com per la professionalització del lloguer per promoure un sector més eficaç i transparent; o el desenvolupament de propostes i iniciatives que millorin el marc regulador de l’habitatge de lloguer per dotar d’una major seguretat jurídica, entre d’altres aspectes.

“La inexistència d’un parc públic de lloguer és responsabilitat de les administracions públiques i no dels propietaris privats, de manera que el dret a un habitatge ha de ser garantit pel sector públic, però sempre buscant la implicació i col·laboració de el sector privat. Només d’aquesta manera s’aconseguirà ampliar el mercat de lloguer, especialment el social i l’assequible, afavorint així l’accés a l’habitatge gràcies a una política més equilibrada, amb mesures intel·ligents de foment i menys en la marginació i criminalització de la propietat “, comenta Enrique Vendrell, president de Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

Com ja va passar amb l’acord signat aquesta mateixa setmana amb els API catalans, aquest conveni també recull que els 2.400 administradors de finques de Barcelona i Lleida puguin unir-se a Asval de manera gratuïta i beneficiar-se dels avantatges de pertànyer a l’associació.