• Fruit de l’acord, els 400 administradors de finques del CAFBL podran unir-se a ASVAL gratuïtament i obtenir els mateixos avantatges que els seus més de 3.000 associats, veient així representats i defensats els seus drets.
  • ASVAL i CAFBL treballaran junts amb l’objectiu de millorar l’accés dels espanyols a un habitatge i arribar als estàndards dels països més eficaços de la Unió Europea en política d’habitatge.
  • Totes dues organitzacions coincideixen en que són molt necessàries eines que incentivin l’oferta i afavoreixin l’accés a l’habitatge.

 

Barcelona, Juliol del 2021- L’Associació de Propietaris d’Habitatge en Lloguer (ASVAL) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL) han firmat un acord de col·laboració amb la finalitat de promoure un marc estable i iniciatives que fomentin l’increment de l’habitatge de lloguer a Espanya.

ASVAL i CAFBL comparteixen  la visió que el mercat de lloguer es troba en ple desenvolupament a Espanya. Per això, coincideixen en que és molt necessari implementar eines que incentivin l’oferta d’habitatge de lloguer en totes les  modalitats, lliure i en lloguer social i a preu assequible, fet que derivarà en una major facilitat en l’accés a l’habitatge.

L’acord entre les organitzacions aprofundeix en aquesta línia, a l’ assenyalar que totes dues treballaran juntes per promoure el desenvolupament del lloguer, amb l’objectiu comú d’arribar als estàndards dels països més eficaços de la Unió Europea en política d’habitatge.

Son varis els punts de treball en els que aquest conveni incideix com a vies per aconseguir metes comuns. Entre elles, destaquen el foment del diàleg  amb l’Administració i Organismes Públics tant a nivell local, autonòmic i nacional de cara a facilitar que les polítiques de lloguer compleixin amb els seus objectius de la manera més eficient; fomentar la professionalització del lloguer per promoure un sector més eficaç i transparent, o el desenvolupament de propostes i iniciatives per millorar el marc regulador de l’habitatge de lloguer, per tal de dotar-lo d’una major seguretat jurídica, entre altres aspectes.

El conveni també recull que els 2.400 administradors de finques de Barcelona i Lleida podran unir-se a ASVAL de manera gratuïta i beneficiar-se dels mateixos avantatges que obtenen els més de 3.000 propietaris membres de l’associació: resum de premsa diari amb les principals notícies del lloguer, informació detallada sobre normatives i canvis legals, els informes i dades més rellevants del sector i accés a webinars i esdeveniments  de qualitat.

Amb això, ASVAL avançarà en el seu objectiu de representar a totes les parts relacionades amb l’oferta d’habitatge en lloguer. Actualment, l’associació supera els 3.000 associats en poc més d’un any. El 95% dels seus membres són propietaris particulars i entre els professionals es troben les més destacades companyies del sector.

ASVAL vol representar a tota l’oferta d’habitatge en lloguer per treballar junts en el desenvolupament del lloguer a Espanya i aconseguir que aquest mercat tingui el pes que té en altres països europeus. Necessitem una major oferta d’habitatge de lloguer, tant social, assequible com lliure, per millorar l’accessibilitat a l’habitatge, sobretot als joves i a les famílies amb menys recursos.  Per això, és crucial, treballar de la mà d’altres institucions com el CAFBL amb aquest objectiu comú i defensar davant de l’Administració la necessitat d’un context regulador equilibrat i estable que afavoreixi el lloguer, no que el freni”, explica Joan Clos, president d’ASVAL.

“La inexistència d’un parc públic de lloguer és responsabilitat de les administracions públiques i no dels propietaris privats, per tant, el dret a l’habitatge ha de ser garantit pel sector públic, però sempre buscant la implicació i col·laboració del sector privat. Només d’aquesta manera, s’aconseguirà ampliar el mercat del lloguer, especialment el social i assequible, afavorint així l’accés de l’habitatge gràcies a una política d’habitatge més equilibrada, amb mesures intel·ligents de foment i menys en la marginació i criminalització de la propietat” comenta Enrique Vendrell, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.

Tots aquells administradors de finques que desitgin associar-se a ASVAL per gaudir d’aquests avantatges i unir forces en la defensa dels drets dels propietaris i pel desenvolupament del mercat de lloguer, poden fer-ho a través de l’enllaç següent:

https://www.asval.com/asociados-profesionales/

 

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA