Els administradors de finques de Barcelona i Lleida exigeixen “mesures legislatives urgents”

 

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida ha exigit “mesures legislatives urgents” per frenar l’ocupació d’habitatges. En un comunicat emès aquest dilluns, els propietaris han denunciat que les polítiques d’habitatge són “fracàs total”, i que promouen l’ocupació “sense empara als afectats”. Segons ha afirmat l’entitat, a Catalunya es registren el 50% de les ocupacions del conjunt de l’Estat, i el 75% d’aquestes tindrien lloc a la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, els administradors apunten que la capital catalana promou regulacions “permissives” que “avalen l’ocupació com a forma legítima de possessió d’un habitatge”.

Segons indiquen, les polítiques d’habitatge de la ciutat de Barcelona són “laxes”, i estan assentades sobre la base d’una “errada interpretació del dret a un habitatge digne”. Des del Col·legi insisteixen que l’ocupació d’habitatges és un “greu problema social i de seguretat” que provoca “baralles i amenaces” entre els ocupes i els veïns. Amb això, l’entitat ha subratllat la “sensació d’impotència i impunitat”. “És incomprensible que la ciutadania no trobi una resposta eficaç ni penal ni civil que la protegeixi amb eficàcia d’aquestes actuacions delictives”, ha expressat el president del Col·legi, Enrique Vendrell.

Paral·lelament, els propietaris també han assenyalat la “indiferència” de la majoria grups polítics. “La seva inacció està provocant greus conseqüències econòmiques, socials i psicològiques”, han lamentat.

Amb això, des del Col·legi demanen un “canvi legislatiu” que permeti una acció judicial, i que s’adoptin “mesures efectives” que protegeixin els afectats. Els administradors han posat d’exemple de regulacions les adoptades per la Comunitat de Madrid, on es permet realitzar judicis ràpids per delictes lleus d’ocupació d’habitatges.

 

LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A “EL SEGRE”: https://www.segre.com/noticies/lleida/2022/05/16/denuncien_que_meitat_les_ocupacions_habitatge_estat_produeixen_catalunya_171179_1092.html