• Instal·lar una piscina inflable sense supervisió tècnica pot comportar un gran perill per a la seguretat de les persones
  • Es recomana fer un estudi previ de l’estructura de l’edifici per evitar qualsevol tipus de dany que podria ocasionar el pes de la piscina

 

Barcelona, 7 de juliol – Amb l’arribada de la calor, són moltes les persones que col·loquen piscines portàtils a les seves terrasses o balcons sense tenir consciència dels greus perills que poden ocasionar, ja que la majoria dels edificis no estan preparats per suportar el pes d’aquests elements. Per aquest motiu, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL) alerta dels riscos que pot ocasionar la instal·lació de piscines inflables, tant a les persones com a l’estructura dels habitatges.

Tot i que no hi ha una llei que prohibeix l’ús de les piscines inflables, es recomana que abans de fer qualsevol instal·lació, es posi en coneixement de la comunitat de propietaris. Si la instal·lació és a la terrassa o balcó d’ús privatiu, el propietari no està obligat a comunicar-ho. Però si es col·loca una piscina al terrat comunitari, que és un element comú de l’edifici, en aquest cas sí que serà necessari tenir el permís de la comunitat de propietaris.

Per altra banda, des del CAFBL aconsellem encarregar un estudi previ de l’edifici per part d’un arquitecte o arquitecte tècnic perquè pugui avaluar els paràmetres estructurals i així conèixer si el sòl està preparat per aguantar el pes i, per tant, garantir la seguretat de les persones.

Pel que fa al pes, per norma general l’estructura d’un edifici aguanta una pressió de 200 kg/m2; això equival a una piscina amb 20 cm d’aigua aproximadament. Calcular el pes d’una piscina és senzill: 1 litre equival a 1 kg, de manera que 1m3 d’aigua pesa uns 1000 kg aproximadament. Per això, per tal que el pes d’una piscina no sobrepassi els 200 kg/m2 de sobrecàrrega que pot suportar l’estructura de l’edifici, no hauria de tenir més de 20 cm d’alçada.

“La compra de piscines portàtils s’ha disparat des de la pandèmia i aquest estiu, tot i que ja es pot gaudir de les piscines comunitàries sense quasi restriccions, l’ús d’aquests elements inflables segueix estant de moda, però nosaltres ho desaconsellem i en cas que es faci, no oblidar el sentit comú i el respecte per a la resta de veïns, evitant ocasionar possibles molèsties al veïnatge i possibles danys a les instal·lacions de la finca”, senyala en Lorenzo Viñas, gerent del CAFBL.

 

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA