Les associacions lamenten que l’executiu “només atén les propostes de moviments socials”

El sector immobiliari ha tornat a exigir al Govern que aposti per la col·laboració publicoprivada per acabar amb la inseguretat jurídica en matèria d’habitatge al país. Després que el Tribunal Constitucional determinés la setmana passada que Catalunya no té competències per fixar el preu del lloguer, les diferents associacions del sector han demanat a l’executiu que creï “un marc adequat on es donin les condicions per un autèntic diàleg social”. “Malauradament no se’ns escolta”, ha lamentat, afegint que el Govern “només escolta propostes de moviments socials que limiten als representants polítics a seguir consignes ideològiques”. “S’ha de tenir en compte a tots els agents per poder disposar d’una regulació justa i equilibrada”, ha conclòs.

En el comunicat emès aquest dilluns, el sector immobiliari recorda que ja va advertir al Govern que la llei catalana no seria acceptada pel Tribunal Constitucional i reclama novament una trobada amb el president Aragonès per traslladar-li “inquietuds i propostes, així com per compartir l’experiència i coneixement del comportament del mercat”.

L’escrit compta amb la firma de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (API), el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província, el Consell de Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya, l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE), la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona-Lleida, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL) i el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya.

 

LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A “LA MAÑANA”: https://www.lamanyana.cat/el-sector-immobiliari-exigeix-collaboracio-al-govern-per-acabar-amb-la-inseguretat-juridica-no-sens-escolta/