• “Les polítiques públiques d’habitatge han estat un total fracàs”, afirma el president de l’CAFBL, Lorenzo Viñas

Els administradors de finques de Catalunya reclamen a les administracions públiques una bateria “d’eines legals” per afrontar el problema de l’ocupació. “Calen solucions legislatives perquè els propietaris i/o comunitats de propietaris tinguin més eines al seu abast per lluitar contra aquesta xacra”, ha assenyalat aquest dimarts el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL), que també demana una intervenció urgent “policial i judicial” per recuperar la possessió dels immobles. “Fins ara, les polítiques públiques d’habitatge han estat un total fracàs, ja que faciliten i promouen l’ocupació sense cap empara als afectats i és aquí on s’ha de fer un canvi”, ha comentat el president del CAFBL, Lorenzo Viñas.

“No oblidem que les ocupacions il·legals degraden els elements, serveis i instal·lacions comunes de les comunitats de propietaris i dificulten la seva rehabilitació i manteniment, a més de provocar problemes de convivència”, ha recordat Viñas, que aposta per “emmirallar-se” en els països de l’entorn per acabar amb aquest “fenomen de l’okupació”. “Cal que es realitzin polítiques actives per a la promoció d’habitatges assequibles i es fomenti la col·laboració pública-privada”, ha exigit el president del CAFBL, que també ha parlat de la necessitat d’aquestes “solucions legislatives” i de la intervenció urgent “policial i judicial” per frenar l’auge d’ocupacions d’immobles.

Per tot plegat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida es posa a disposició de l’administració de justícia. “No podem oblidar que som els professionals que vetllem per a la preservació del dret a l’habitatge digne en el marc d’un parc segur, sostenible i eficient”, ha conclòs Viñas.

 

LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A “LA CIUTAT”: https://laciutat.cat/catalunya/ocupacio-eines-legals-administradors-de-finques