• El CAFBL lamenta que el Govern català no els hi hagi tingut en compte, en l’elaboració de les diferents normatives com a experts en el sector de l’habitatge
    • El CAFBL destaca que tal com es diu a la notícia publicada a El País amb data 13/09/23 “El Gobierno frena la aplicación de la ley de Vivienda en Cataluña” a manca de l’elaboració d’un índex de referència, extrem que ja va ser advertit a la Conselleria

     

    Barcelona, 14 de setembre de 2023 – Davant la recent decisió de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, Raquel Sánchez, d’aturar l’aplicació de la resolució de declaració d’àrees tenses aprovada pel Govern català, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL) lamenta que el sector no hagi estat tingut en compte a l’hora de trobar solucions efectives al problema de l’habitatge.

    El president del CAFBL, Lorenzo Viñas Périz, destaca que les consideracions que ha valorat el Ministerio per aturar l’aplicació de la resolució del Govern català, recullen bona part de les al·legacions que el sector (Administradors de Finques, API, APCE, Cambra de la Propietat Urbana) ja va traslladar a la Consellera Capella, i que van ser desestimades en la seva totalitat, perdent-se per tant, un temps molt valuós.

    Des del CAFBL som conscients i ens preocupa la greu situació de manca d’habitatge i que la poca oferta que hi ha és a un preu desmesurat. Per aquest motiu, “sempre hem apostat per col·laborar alhora per promoure polítiques efectives que facilitin l’accés a l’habitatge assequible a les famílies”, ha reblat el Sr. Viñas.

    Reivindiquem un pla d’habitatge social real i al CAFBL estem segurs que el sector privat, amb l’impuls necessari, pot ser una peça clau per aconseguir-ho.

    Per això, instem a que s’adoptin mesures eficients per posar al mercat habitatge assequible, com aquestes tres que considerem de gran rellevància:

    1. Posar a disposició de promotors i constructors a preu mòdic solars per edificar habitatge de fins a 60 m2 en règim de lloguer assequible, amb un topall màxim d’entre 8-9€/m2.
    2. Facilitar la conversió de locals buits situats en segones i terceres línies comercials en habitatge de lloguer, que convisquin amb la trama comercial. Tanmateix, facilitar que siguin habitables altells i estudis situats als edificis d’habitatges.
    3. Facilitar el re càlcul de la densitat d’habitatge de manera que es puguin dividir els actuals grans habitatges existents i convertir-los en habitatges més petits, a disposició de les necessitats de col·lectius com gent jove, famílies monoparentals o persones grans que viuen soles. “Actualment no necessitem habitatges tan grans com els que hi ha en alguns blocs de pisos i s’hauria de facilitar que es poguessin dividir en dos habitatges independents per a aquest tipus de col·lectius”, puntualitza el president Viñas.

    Però per tal de posar solució a un problema tan sensible com és l’habitatge, des del CAFBL insistim en la importància d’una participació activa de totes les entitats implicades, cosa que no s’ha fet fins ara. “No podem oblidar que som els professionals que vetllem per a la preservació del dret a l’habitatge digne en el marc d’un parc segur, sostenible i eficient”, insisteix el Sr. Viñas, i les mesures que s’estan adoptant fins ara  s’estan evidenciant ineficients, fet que impacta de manera molt negativa en el dret a l’accés a l’habitatge.

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA