El Centre de Mediació dels Col·legis d’Administradors de Finques i el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME) signen un conveni per tal de promoure, impulsar, facilitar i desenvolupar la mediació en l’àmbit civil i mercantil general i específicament en el sector immobiliari.

El passat 19 de novembre va tenir lloc la signatura del conveni entre les dues institucions amb l’objectiu d’establir una col·laboració estable entre CEMCAF i GEMME per tal de fomentar i difondre la utilització de la mediació per resoldre conflictes i divergències que puguin sorgir en el marc de les relacions empresarials i en àmbits de comú interès per les dues institucions.

Totes dues entitats podran organitzar de manera conjunta les activitats que estimin convenients, establint, amb caràcter previ i per cada cas concret, les diferents obligacions que seran assumides per cadascuna d’elles, també, es comprometen a realitzar funcions en ajuda, transmissió d’informació i assessorament en assumptes d’interès comú que facilitin el desenvolupament del conveni, i en particular:

  • Organitzar conjuntament jornades, seminaris, taules rodones que ajudin a difondre la cultura de la mediació i la resolució extrajudicial de conflictes.
  • Publicar articles, notes de premsa, etc. en els mitjans de comunicació als que té accés GEMME i CEMCAF.
  • Realitzar totes les activitats possibles per fomentar la mediació.

 

El principi essencial en aquest acord és afavorir el coneixement de la mediació en tots els àmbits professionals que poden intervenir en aquelles etapes de conflicte en què les parts poden encara ser capaces d’evitar la confrontació que el procés contenciós representa.

Promoure els mètodes ADRs i les pràctiques col·laboratives com a millor manera de satisfer els interessos dels ciutadans, les empreses i les institucions.

Treballar perquè cada persona descobreixi que si té un conflicte també té una solució.

 

Que la cultura del diàleg s’imposi com a mètode de solució de conflictes enfront de la cultura de l’enfrontament no és només un desig, és una realitat que va creixent i junts la farem cada vegada més gran.