• Durant la pandèmia hi ha hagut força conflictes entre propietaris

 

La normativa anticovid va canviant constantment a mesura que evoluciona la pandèmia i hi ha molta gent que no sap què cal fer i quines són les obligacions en espais especials, com són les comunitats de veïns. Ara que afluixa la pandèmia i que la majoria de la població està vacunada, a moltes escales de veïns hi ha persones que circulen sense mascareta ni tenir en compte les mesures bàsiques contra el covid-19. Però… estan obligats a posar-se la mascareta i a mantenir la distància en una zona privada com és una escala de veïns?

Les mesures són les mateixes

Durant la pandèmia hi ha hagut força conflictes entre propietaris per interpretacions contraposades del que s’ha de fer i el que no. Per això hem consultat Alberto Izquierdo, secretari del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL), per treure’n l’entrellat.

Izquierdo deixa clar que “sí, la mascareta és obligatòria perquè és un espai tancat i, en aquells espais en què no podem mantenir la distància d’un metre i mig, hem d’aplicar les mesures preventives que determina la Generalitat”. L’expert afegeix que “en l’última flexibilització del 25 de juny diu expressament que continua sent obligatori l’ús de la mascareta en els espais tancats d’ús públic. D’una forma anàloga, entenem que el vestíbul de la comunitat és un espai tancat i és d’ús privat, però d’accés públic”.
Per més informació:  http://ow.ly/5Qgn50GeZJK