El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona demana la modificació de la Llei Hipotecària

Badalona – Als barris de Sant Roc, el Congrés, la Salut i La Pau és on es concentra un percentatge més elevat de morositat a les comunitats de propietaris a la ciutat segons el Col·legi d’Administradors de finques de Barcelona i Lleida. Un fet que dificulta la rehabilitació dels edificis en un parc d’habitatge ja envellit. En aquest sentit, el Col·legi impulsa una modificació de la llei hipotecària per acabar amb els impagaments.

En els casos de morositat hipotecària, són les entitats financeres o bancàries les que s’encarreguen d’executar el deute i de l’adjudicació de l’immoble. Un procés que es pot allargar, com a mínim, 4 anys. I es que els bancs i els fons d’inversió no inscriuen l’habitatge al registre de la propietat fins que l’adquireix un nou comprador. Això provoca que durant molt de temps en aquest document figuri l’antic propietari i, per tant, la comunitat no sàpiga a qui ha de reclamar el deute. Revertir aquest mecanisme és la principal reclamació del Col·legi d’administradors de finques de Barcelona.

Els impagaments a la comunitat de veïns provoca que moltes d’aquestes comunitats no disposin de la capacitat econòmica necessària per fer front a actuacions com les ITE’s, les Inspeccions tècniques d’edificis. Casos com el del Passatge de la Torre o el del carrer Granada en són un exemple. A més, es topen amb un altre entrebanc, aconseguir finançament. Tal i com assenyalen des del Col·legi, no hi ha subvencions públiques per assumir aquestes despeses. Únicament es poden acollir als Fons Next Generation en aquells casos que les reformes suposin una millora energètica per a l’edifici.

LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A “BADALONA COMUNICACIÓ”https://www.bdncom.cat/notice/el-collegi-dadministradors-de-finques-de-barcelona-demana-la-modificacio-de-la-llei-hipotecaria

ESCOLTAR EL PODCAST MINUT 6 https://radio.bdncom.cat/embed/podcast?id=radiob_podcast_20785