- Un 70% dels enquestats ha participat en programes de formació que els permet estar actualitzats amb les últimes tendències tecnològiques.
- Més del 60% d’enquestats identifiquen l’adopció de noves tecnologies com un factor clau per facilitar la gestió operativa de les comunitats.
Barcelona, 9 d’octubre de 2024 –. El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida juntament amb EADA Business School, i en col·laboració amb Banc Sabadell, han presentat aquest matí l’Estudi de tendències del sector de l’Administració de Finques a 5 anys.
En un context de canvi i creixement constant, el sector de l’Administració de Finques es troba davant una sèrie de desafiaments i oportunitats que marquen la seva trajectòria per als pròxims cinc anys. A partir d’una exhaustiva investigació realitzada per experts del sector, s’han identificat diversos punts crítics que els professionals de l’Administració de Finques hauran d’atendre de manera prioritària per mantenir la seva rellevància i competitivitat.
L’informe destaca la digitalització com una prioritat fonamental pels administradors de finques. Més del 60% d’enquestats identifiquen l’adopció de noves tecnologies com un factor clau per optimitzar els serveis i facilitar la gestió operativa de les comunitats de manera més efectiva. Els resultats indiquen que els administradors que utilitzen eines digitals experimenten una millora significativa en l’experiència dels clients i una major eficiència.
La formació contínua també es presenta com un element essencial per garantir la competitivitat del sector. Un 70% dels enquestats ha participat en programes de formació que els permet estar actualitzats amb les últimes tendències tecnològiques. L’estudi recomana fomentar l’aprenentatge com un motor de creixement per potenciar habilitats de lideratge i estratègies innovadores per impulsar les competències tècniques dels administradors.
Un altre element destacat és la diversificació de serveis, que s’està consolidant com una estratègia clau per al creixement sostenible del sector. Els administradors que han augmentat la seva cartera de serveis mitjançant solucions d’assessorament energètic i gestió d’assegurances, reporten un increment significatiu en el valor percebut pels clients i d’una notable millora en la fidelització.
Aquesta oferta ampliada està alineada amb la tendència creixent dels propietaris de buscar solucions integrals que optimitzin la gestió de les seves comunitats. La incorporació de serveis addicionals permet als administradors de finques posicionar-se com a assessors de confiança, capaços d’oferir una experiència completa i personalitzada.
L’informe posa en relleu com la relació amb el client està adoptant una major proximitat i personalització. Els Administradors de Finques que aposten per la comunicació proactiva i per entendre en profunditat les necessitats de cada comunitat estan aconseguint enfortir els llaços amb els propietaris i generar un impacte positiu en la convivència.
L’Administrador de Finques ha de valorar el seu paper com a soci estratègic, no només en les comunitats que gestiona, sinó també com a agent col·laborador amb les administracions públiques. La seva funció esdevé essencial per a la redacció i implementació de normatives que promoguin una gestió eficient i sostenible de les comunitats de propietaris.
A més, per garantir una professionalització efectiva, és imprescindible implementar mesures de col·legiació obligatòria per defensar els valors de l’Administració de Finques i assegurar una regulació adequada. Això s’hauria de complementar amb la creació d’estudis de grau i especialització que fomentin una major professionalització del sector.
En conclusió, la professió de l’Administrador de Finques es posiciona com a clau tant des de la perspectiva econòmica com social. Facilita la convivència, el manteniment i la conservació dels immobles, actuant com a interlocutor entre propietaris i administracions públiques. És vital, per tant, garantir la professionalitat i la capacitació dels administradors, protegint els drets dels consumidors i contribuint a un parc d’habitatges que sigui segur, sostenible i assequible.
A continuació podeu descarregar: