T’informem que el passat 1/10/2021 es va publicar en el DOGC la RESOLUCIÓ ACC/2914/2021, de 27 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria de l’any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III).

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a l’impuls de la mobilitat sostenible, que inclou subvencions a l’adquisició de vehicles elèctrics (Actuació 1) i a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics(Actuació 2), entre d’altres.

Es subvencionarà la implantació d’infraestructura de recàrrega de tot tipus –vinculada o domèstica, convencional, semiràpida i ràpida- tant per a particulars com per a empreses i administracions.

L’objectiu d’aquesta línia és impulsar el desenvolupament d’una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics que contribueixi a la implantació del vehicle elèctric a Catalunya. Per això, els ajuts  poden arribar al 70% de la despesa (en municipis de menys de 5000 habitants fins al 80%).

Les comunitats ja poden sol·licitar els ajuts que  corresponen a l’Actuació 2 Implantació de la infraestructura comunitària  en el següent portal de tràmits.

La concessió d’ajuts es farà per ordre estricte de sol·licitud fins a l’esgotament del pressupost.

Tota la informació sobre aquesta línia d’ajuts i els requisits per accedir-hi es pot consultar al web de l’ICAEN (http://icaen.gencat.cat)

El termini de sol·licitud finalitzarà quan s’esgoti el pressupost disponible per a cada actuació, o com a màxim el  31/12/2023.

En la resolució podeu consultar les especifitats i en aquest enllaç les  bases del pla.

Com sempre per a qualsevol dubte o més informació sobre el tema pots adreçar-te al nostre servei d’assessoria d’enginyeria, per telèfon o presencial amb cita prèvia a la web col.legial:  www.cafbl.cat.