La família, una benedicció o una creu

L’Obrim fil va abordar a bastament les relacions familiars i els tipus de família que tenim a la nostra societat. Escrivia Tolstoi a Ana Karenina que “totes les famílies felices s’assemblen; cada família infeliç ho és a la seva manera¿” i el Xavier Sardà i l’Ana Boadas busquen aprofundir en com considerem la nostra família, si una xarxa necessària o una nosa prescindible i si hem de suportar la que ens ha tocat o ens en podem desentendre.

Per parlar-ne, el programa va convidar l’escriptor i presentador d’RTVE Boris Izaguirre, que va conduir, entre d’altres el programa “Lazos de sangre” dedicat a les grans nissagues familiars espanyoles. En Boris, el del mig de tres germans, va parlar de la seva família, posant especial èmfasi en la seva germana petita, la Valentina, amb qui va estar anys barallat i sense parlar-se i que va ser, justament, en un programa de TVEMásterChef, on es van reconciliar.

També va recordar alguns dels moments més divertits de la seva infantesa i adolescència a Caracas, amb els curiosos enfrontaments amb la seva germana Valentina, a qui va arribar, no només a robar la roba, sinó també a robar-li algun “nòvio” que tenia ella i que va acabar passant per la cambra d’ell.

Al programa també va acudir en Josep Maria Aguilà, advocat i administrador de finques, amb una llarga experiència en la redacció i gestió de testaments davant de notari. Durant el transcurs de l’entrevista amb el Xavier Sardà va explicar uns quants casos de situacions divertides, tenses o esperpèntiques relacionades amb herències i testaments.

VEURE L’ENTREVISTA COMPLETA A JOSÉ MARÍA AGUILÁ, ASSESSOR JURÍDIC DEL COL·LEGI: https://www.rtve.es/alacarta/videos/obrim-fil/tot-per-lherencia/5928198/