S’instal·laran plaques solars en diverses comunitats de veïns de la ciutat

La iniciativa ‘Moment solar Barcelona’ representa el compromís absolut de l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Administradors de FinquesiInstl·*ladors de Barcelona, i el Gremi d’Instal·*ladors de Barcelona per ajudar i accelerar la transició energètica a la ciutat, que asseguren és “molt necessària”.

L’objectiu és que els panells solars es converteixin en “el nou paisatge comú de la ciutat”, ha assegurat el consellermunicipalEloiBadia. “Que sigui la nova normalitat” que la majoria de l’energia provingui dels panells solars de les cases.

Badia afirma que l’aposta per les energies renovables i pels panells és una “aposta de seguretat”. Preve que la instal·lació d’aquestes plaques suposaria el estalvi d’un 25% de la factura elèctrica, uns 200 euros a l’any, a més de la bonificació del 50% de l’IBI (Impost sobre Béns immobles) durant 3 anys i el 95% de el ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres).

A més de beneficis ecónomicos, tenir aquestes instal·lacions a la ciutat també suposa un incentiu en el teixit laboral, “estarem creant llocs de qualitat i de futur”. Badia assegura que es tracta d’una aposta pel futur de Barcelona.

El conseller ha explicat que s’usarà una tecnologia molt assequible, i que, per tant, l’economia no ha de ser un problema per als veïns que vulguin formar part. Defensa que es tenen eines de finançament i que si algunes famílies s’han de finançar la seva aportació “només s’allargarà el retorn”, és a dir, no es perdran beneficis, sinó que s’obtindran de manera més lenta.

Ha assegurat que la recepció de la iniciativa està sent molt positiva per part del veïnat, a qui fa una crida a sumar-se a l’aprofitament de “l’energia solar del mediterrani”, i a qui prometen ajudar i acompanyar en tot el procés.

 

LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A “COPE BARCELONA”: https://www.cope.es/emisoras/cataluna/barcelona-provincia/barcelona/noticias/barcelona-firma-convenio-moment-solar-barcelona-iniciativa-que-apuesta-por-las-energias-renovables-20220516_2084902