Després de rebre dubtes sobre el servei ofert en matèria de prevenció de riscos laborals, corresponent a la Coordinació d’Activitats Empresarials per a les Comunitats de Propietats que administres.

En referència a aquesta activitat, et recordem que les Comunitats de Propietaris són reconegudes per la jurisprudència com a centres de treball i per això, tenen les mateixes obligacions en matèria preventiva que les empreses; totes dues, són considerades com a persones jurídiques i, per tant, els preceptes legals vinculats a aquesta matèria són d’obligat compliment. En conseqüència, el seu incompliment portarà sancions administratives, civils i/o penals que poden arribar al president de la Comunitat de Propietaris, Administrador o secretari d’aquesta.

S’ha de tenir en compte que les Comunitats de Propietaris que administres estan subjectes, en diferents casuístiques, a la normativa preventiva que actua sobre totes elles (cap està exempta). Pots consultar les normatives en aquest ENLLAÇ.

Per arribar a aconseguir un servei d’assessorament òptim en matèria preventiva per a tots els col·legiats, comptem amb el suport de CONVERSIA, consultora líder en el mercat en assessorament en matèria normativa d’obligat i diligent compliment. CONVERSIA opera a Espanya des de l’any 2001, per la qual cosa compta amb una dilatada trajectòria com a grup assessor en diverses matèries de compliment normatiu. A més, CONVERSIA forma part del GRUP ASPY, consolidada corporació empresarial que integra diverses companyies especialitzades en la provisió de serveis relacionats amb la seguretat i la salut laboral.

Com sempre, per a qualsevol dubte o més informació sobre aquest tema et pots dirigir al nostre servei d’assessoria laboral, presencial amb cita prèvia, per telèfon o a través les assessories en línia del web col·legial www.cafbl.cat.