Set organitzacions representatives del sector immobiliari català han emès aquest dilluns un comunicat conjunt en el qual lamenten la “inseguretat jurídica” en el mercat de l’habitatge.

Ho han dit després de la resolució del Tribunal Constitucional que assenyala que Catalunya no té competències per a establir criteris en la fixació dels preus de lloguer d’habitatges.

El sector immobiliari català lamenta la “inseguretat jurídica” en el mercat de l’habitatge

“Desgraciadament, no se’ns va escoltar, no se’ns ha escoltat i no se’ns escolta”, han afirmat, i han explicat que han intentat traslladar al Govern la inseguretat jurídica que suposa l’aplicació d’aquesta llei.

Han recordat que el Consell de Garanties Estatutàries va advertir a tots els grups parlamentaris i als promotors de la llei aquest fet i ha subratllat les “reiterades resolucions contràries” a la norma i que aquest fet agreuja la situació d’inseguretat jurídica.

Han reclamat que s’afronti la problemàtica de l’habitatge en la seva profunditat amb mesures estructurals “i no amb normatives populistes que només provoquen l’efecte contrari”, per la qual cosa s’ha de crear un marc adequat en el qual tots els actors del sector puguin participar.

Els signants han demanat que el Govern participi directament “amb mesures efectives que creïn seguretat, estabilitat, pacifiquin el mercat i permetin recuperar la confiança en el lloguer”.

Han signat el text el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL), el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, la Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província, el Consell de Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya, la Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE) i la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona-Lleida.

 

LLEGIR LA NOTÍCIA COMPLETA A “EUROPAPRESS”: https://www.europapress.es/catalunya/noticia-sector-inmobiliario-catalan-lamenta-inseguridad-juridica-mercado-vivienda-20220314110227.html