Avui s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/1131/2022, de 21 d’abril, per la qual es modifica l’obligatorietat de l’ús de la mascareta com a mesura en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

La nova norma elimina l’obligatorietat de l’ús de la mascareta amb caràcter general, deixant a la responsabilitat individual bona part del criteri que cadascun ha de seguir.

No obstant això, el Reial Decret estableix que la mascareta ha de continuar sent obligatòria en els espais següents:

  • En els centres, serveis i establiments sanitaris
  • En els centres sociosanitaris
  • En els mitjans de transport aeri, per ferrocarril o per cable i als autobusos, així com en els transports públics de viatgers i en els espais tancats de vaixells i embarcacions.
Respecte a les comunitats de propietaris, s’han d’aplicar els mateixos criteris, atès que les zones comunes de les comunitats de propietaris no són una de les excepcions. Per tant, l’ús de les mascaretes en les zones comunes dels edificis també ha deixat de ser obligatori. Tot i que cal procurar actuar sempre amb la major prudència possible. Per tant, és aconsellable continuar usant la mascareta en els casos de contacte continuat en els quals no es pugui mantenir la distància de seguretat (1,5 m). També convé que continuïn usant la mascareta les persones que, per patir una malaltia o per qualsevol altra causa, siguin especialment vulnerables.

A l’entorn laboral, no resulta preceptiu l’ús de la mascareta, però cada empresa podrà decidir què fer i es recomana que es consulti amb les persones que tinguin responsabilitats en matèria de prevenció de riscos laborals.

Des del Col·legi hem preparat una infografia en mode de petit resum de les mesures perquè et puguis descarregar. Només has de clicar en el següent ENLLAÇ.